“Ние не ви предадохме и това, за което ни бяхте

...
 “Ние не ви предадохме и това, за което ни бяхте
Коментари Харесай

Нинова от Монтана: Няма да подкрепим вдигането на данъци и намаляване на доходи


 izbori_2023_v1_014

 

“Ние не ви предадохме и това, за което ни бяхте изпратили в Народното събрание и в държавното управление, го отстоявахме до дъно ”.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на среща с гласоподаватели и симпатизанти в Монтана. На срещата участва лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в Монтана – Стоян Мирчев, както и всички претенденти за народни представители от листата на социалистите в региона.

Нинова напомни достиженията на Българска социалистическа партия в обществената политика, измежду които безвъзмездни детски градини и ясли, безвъзмездни учебници за децата до 12-ти клас, нарастване на майчинството и на детските надбавки, данъчна помощ в размер на 600 лева за едно дете и 1200 лева за две, нарастване на минималната работна заплата, нарастване на ваучерите за работещи от 80 на 200 лева, нарастване на пенсиите със приблизително 39%, замрaзяване на цените на тока през февруари 2022 година и таван на цената на тока за компаниите. „ За пръв път, откогато сме членове на Европейски Съюз, по време на ръководството на Българска социалистическа партия, ние станахме първи по индустриално произвеждане ”, напомни още Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че грижата за младите и децата няма да спре дотук и Българска социалистическа партия желае да обезпечат безвъзмездни медикаменти за децата, а също и страната да поема всички процедури на фамилиите с репродуктивни проблеми. Ангажимент на социалистическата партия ще бъде и преизчисляване на пенсиите, както и отстояване невмешателство на България във войната, неутралитет, начало на дипломатически договаряния и дълготраен мир.

Основна грижа на Българска социалистическа партия остава и битката с инфлацията, високите цени и увеличението на приходите на хората, безапелационна бе Корнелия Нинова: „ Виждате, че това става все по-голям проблем. Служебният кабинет не се оправя със обстановката. Трябва работещ парламент и постоянно държавно управление да вземат нещата в свои ръце. Временното и бързо решение на казуса е таван на цените на най-необходимите хранителни артикули ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия и даде образец с редица европейски страни, измежду които Гърция, Унгария, Франция, Испания, Португалия, в които е натрапен таван на цените.

„ Увеличаването на приходите е безусловно наложително в тази сериозна обстановка. Вчерашното изказване на министъра на финансите за нас е изрично недопустимо. И да им кажем занапред - това няма да стане. Да вдигате налози и да режете приходи в тази беднотия и в тези неравенства – няма по какъв начин да стане ”, съобщи Корнелия Нинова и продължи: „ Ще продължим непременно грижата за младите и децата, както и за служащите, пенсионерите и обществено слабите ”.

Нинова съобщи, че продължава борбата на Българска социалистическа партия за децата и срещу пробутване на джендър идеологията в българското общество: „ Ние от Българска социалистическа партия тази борба я водим от 5 години, изпращаха ни всевъзможни емисари, натискаха ни по всевъзможен метод да признаем и подпишем Истанбулската спогодба. Ние сме срещу въвеждането на пол, друг от момче и момиче. Ние желаеме да запазим децата, грижата ни за тях се показва в този референдум, който желаеме да проведем ”, изясни тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели още, че сред ГЕРБ и Политическа партия няма никаква разлика и те не са опция един на различен, тъй като дружно са дали своят вот нова ескадрила F-16, както и изпращане на оръжия за Украйна, дружно поддържат джендър идеологията и събарянето на паметниците и заличаване на паметта на България, а също и бюджет под 3% недостиг, който би означавал рязане на обществените приходи. „ По огромните политики те нямат разлики, единственото за което се карат е кой е по-корумпиран. Алтернативата на всичко това е Българска социалистическа партия – ние сме за мир, срещу джендър идеологията, за обществена политика, за засилена роля на страната, за опазване на паметниците и паметта на България. Това е през днешния ден изборът – десни, демократични, глобалистки, джендъристки или обществена, национално виновна партия с роля на страната в икономическите, в публичните връзки. Ето това е изборът през днешния ден ”, сподели Корнелия Нинова пред гласоподавателите и симпатизантите на партията в Монтана.

Тя дефинира като най-голяма неточност на служебния кабинет невнасянето на бюджет, макар настояването от страна на Българска социалистическа партия: „ Всички системи в страната към този момент издъхват, първата ни работа е да приемем бюджет. Но занапред да им кажем, в случай че си мислят, че в този бюджет ще режат обществени разноски – доста бъркат. Няма да подкрепим повдигането на налози и намаление на приходи, както предложи служебното държавно управление. Политиката по повишение на приходите би трябвало да продължи и в идващия парламент ” безапелационна бе Нинова.
Битката на Българска социалистическа партия за Северозапада е отдавнашна и ще продължи, тъй като едно от най-страшните неща е обезлюдяването на регионите, изясни Нинова и добави, че е належащо развиване на индустрията, опазване на учебните заведения, лечебните заведения, строителство на пътища.
„ Като моя персонална идея одобрявам бент. „ Огоста ” и ви приканвам, бъдете будни за това, което се пробват да вършат с язовира. Да се конфигурира върху язовира фотоволтаична система е извънредно рисково за националната сигурност, за екологията, за жителите, за риболовците. Едно потребно нещо няма от това, което прави служебният кабинет. 9 работни места – това ще ви е изгодата, а рисковете – големи. Произведената тук електрическа енергия ще се изнася на открито, а ние и вие ще плащаме скъпата. Категорично не сме съгласни с желанията на служебния кабинет и ви подсигурявам, че това ще го спрем, каквото и да ни коства ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Тя сподели, че партията ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да се бори с пазаруването на гласове, а в сряда социалистите ще проведат среща с министъра на вътрешните работи.
“Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината и ще получите грижа за всеки един от вас ”, заключи Нинова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР